Bedrijvenpark Twente 341 , Almelo (NL)
Member of the Dasko Group

Partner voor uw transport en logistiek

Vraag offerte aan

Luchttransport: wat is het en wat zijn de voordelen?

In sommige gevallen is het essentieel dat goederen zo spoedig mogelijk op de plaats van bestemming aankomen. In dergelijk geval is het de moeite waard om luchttransport te overwegen. Binnen deze blog lichten wij toe wat luchttransport inhoudt en bespreken we welke voordelen dit type transport met zich meebrengt. 

Wat is luchttransport? 

Bij luchttransport worden goederen met behulp van een vliegtuig van de ene luchthaven naar een andere luchthaven vervoerd. Er worden veel verschillende goederen via de lucht vervoerd waaronder elektronica en ingevroren goederen zoals vis. Waar het tarief van transport over de weg en over de zee wordt berekend op basis van het aantal kilometers, gaat het bij luchttransport om het volume van de vracht. Luchtvracht moet aan strenge veiligheidseisen voldoen en moet net als passagiers langs de douane. Daarnaast dient luchtvracht extra goed verpakt te zijn. Hierdoor is de kans op beschadigingen zeer klein.

Voordelen

1. Snel – Luchttransport is op verre na de snelste manier van transport. Hierdoor kunt u veel tijd besparen.

2. Veilig – Dankzij de beveiliging op de luchthavens en de strenge eisen is luchttransport heel veilig. Bovendien dient luchtvracht extra goed verpakt te zijn waardoor de kans op beschadigingen zeer klein is.

3. Betrouwbaar – Over het algemeen vliegen vrachtvliegtuigen op zeer stipte tijden. Dit betekent dat de kans op vertraging nihil is en u nagenoeg verzekerd bent dat uw goederen op tijd op hun bestemming aankomen.

Belangrijk om te benoemen is dat de kosten voor luchttransport een stuk hoger liggen dan de kosten voor transport over de weg of over de zee. Dit het met name interessant is voor bedrijven die spoed hebben met het afleveren van hun goederen. Daarnaast het ook zeer geschikt voor het vervoeren van waardevolle goederen dankzij de hoge mate van veiligheid.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw transport? Neem dan contact met ons op. 

Luchttransport - DFF

Onze diensten