Bedrijvenpark Twente 341 , Almelo (NL)
Member of the Dasko Group

Partner voor uw transport en logistiek

Vraag offerte aan

Wat is FTL?

Bij FTL Transport (full-truckload) wordt een vrachtwagen volledig geladen met de goederen van één partij. In Nederland wordt dit ook wel een volledige lading genoemd. FTL transport brengt veel voordelen met zich mee voor zowel de dienstverlener als de klant. De chauffeur kan de goederen namelijk rechtstreeks van het ophaaladres naar het afleveradres brengen. Hierbij wordt tussentijds niet geladen of gelost waardoor er veel tijd wordt bespaard. DIt maakt FTL met name zeer geschikt voor goederen waar veel vraag naar is.

Wat is het verschil tussen FTL en LTL transport en groupage? 

LTL (less-than-truckload) is de tegenpool van FTL. Hierbij gaat een vrachtwagen de weg op die nog niet volledig is geladen. In Nederland wordt dit ook wel een deellading genoemd. LTL transport is daardoor met name interessant voor partijen die met hun lading geen hele vrachtwagen kunnen vullen. Het kostenplaatje van LTL is in dergelijk geval een stuk aantrekkelijk dan het kostenplaatje van FTL transport.

Bij groupage transport wordt één vrachtwagen ingezet om de goederen van meerdere partijen te vervoeren. De omvang van de verschillende ladingen is niet voldoende om een hele vrachtwagen te vullen. Door de ladingen te combineren rijden er geen lege vrachtwagens. Een groot bijkomend voordeel is dat hierdoor CO2 -uitstoot wordt gereduceerd. Goederen die geschikt zijn voor groupage transport zijn goederen met kleine afmetingen die als geheel of afzonderlijk goed verpakt zijn..

FTL transport door DFF Logistics

DFF Logistics is een logistiek dienstverlener in de breedste zin van het woord en onderdeel van de Dasko Groep. Ons team bestaat uit vakkundige mensen die beschikken over een flinke dosis kennis en ervaring. Bij DFF Logistics kunt u terecht voor transport op maat. Wij houden de lijntjes kort en zullen u van A tot Z ontzorgen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor FTL transport? Neem dan contact met ons op. 

Onze diensten